Behandeling plaatsen facings, kronen en implantaten 

 

Bij ons wordt de behandeling in meerdere sessies opgesplitst. Uiteraard worden deze afspraken pas definitief ingepland als u samen met de tandarts een intake hebt gehad en u heeft goed doorgesproken wat uw wensen zijn.


Facings of kronen

 1. Intakegesprek

  Het intakegesprek en duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en geeft de tandarts advies.

 2. Prepareren van de tanden

  De eerste behandeling is voor het prepareren van de tanden. U krijgt na het prepareren een laagje als bescherming over uw tanden. Dit laagje wordt er tijdens de tweede behandeling afgehaald.
  Het prepareren van uw tanden voor 20 facings of kronen duurt ca. 2 uur.

 3. Plaatsing van facings of kronen

  De tweede behandeling is voor het plaatsen van de facings of kronen. Tussen deze twee behandelingen zit ca. 2 weken.
  Het plaatsen van 20 facings of kronen duurt ca. 2 uur.


Geïnteresseerd?

Meer weten over de behandeling of wilt u een afspraak maken?


Implantaten

 1. Intakegesprek

  Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn wensen wij als eerste een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit eerste consult zal er door de specialist een volledig advies worden gegeven. Vervolgens zal er ter plekke een volledige behandelplan voor u worden opgesteld.

 2. Afspraak inplannen voor het plaatsen van de implantaat

  (eventueel het aanvullen van kaakbot d.m.v. kunstbot). U dient twee dagen voor de ingreep met de voorgeschreven antibiotica recept te starten en de kuur volledig af te maken. Wat zeer van belang is dat u vanaf dat moment geen aspirine inneemt. Ibuprofen en paracetamol is wel daarbij wel toegestaan. Daarnaast geven wij het advies alvast thuis in de koelkast een coolpack klaar te leggen, zodat u deze bij thuiskomst tegen uw wang kunt houden.

 3. Plaatsen genezingskapjes

  Ongeveer 6 maanden later worden de genezingskapjes geplaatst en wordt er een afdruk voor de implantaatkroon gemaakt.

 4. Plaatsen implantaatkroon

  U dient in totaal ongeveer 4 keer bij ons in de praktijk langs te komen. Gelieve rekening te houden dat dit een schatting is en het soms eventueel voorkomt dat u wellicht enkel 3 keer of wellicht 5 keer dient langs te komen. Wij hebben te maken met mensen en een ieder mens is verschillend.