Implantaten

 

Indien de wortel van uw tand of kies verloren gaat, kunt u ervoor kiezen om dit gat op te vullen door middel van het plaatsen van een implantaat inclusief implantaatkroon.


Een implantaat is een titanium schroef wat als 'kunstwortel' fungeert en is een zeer lichaamsvriendelijk materiaal. Met andere woorden, het materiaal zal niet door uw lichaam worden afgestoten, waardoor het bot zich goed zal gaan hechten. De duur van dit genezingsperiode varieert. Gemiddeld gezien duurt dit proces ongeveer 6 maanden, alvorens er verdere stappen ondernomen kunnen worden.

Stappenplan plaatsen implantaat

 1. Kosteloos intakegesprek
  Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn wensen wij als eerste een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit eerste consult zal er door de specialist een volledig advies worden gegeven. Vervolgens zal er ter plekke een volledige behandelplan voor u worden opgesteld.
 2. Afspraak inplannen voor het plaatsen van de implantaat
  (eventueel het aanvullen van kaakbot d.m.v. kunstbot). U dient twee dagen voor de ingreep met de voorgeschreven antibiotica recept te starten en de kuur volledig af te maken. Wat zeer van belang is dat u vanaf dat moment geen aspirine inneemt. Ibuprofen en paracetamol is wel daarbij wel toegestaan. Daarnaast geven wij het advies alvast thuis in de koelkast een coolpack klaar te leggen, zodat u deze bij thuiskomst tegen uw wang kunt houden.
 3. Plaatsen genezingskapjes
  Ongeveer 6 maanden later worden de genezingskapjes geplaatst en wordt er een afdruk voor de implantaatkroon gemaakt.
 4. Plaatsen implantaatkroon
  U dient in totaal ongeveer 4 keer bij ons in de praktijk langs te komen. Gelieve rekening te houden dat dit een schatting is en het soms eventueel voorkomt dat u wellicht enkel 3 keer of wellicht 5 keer dient langs te komen. Wij hebben te maken met mensen en een ieder mens is verschillend.

 

Meer informatie vindt u op de implantaten pagina van De Gebitskliniek.

Kosten voor implantaten

€ 2695,- Implantaat incl. porseleinen kroon

€ 1558,- Implantaat incl. volledig porseleinen kroon (vanaf 2e implantaat)

Dit zijn richtprijzen voor de complete behandeling, dus niet alleen het implantaat, maar inclusief plaatsen! 


Geïnteresseerd?

Hebt u nog vragen of wilt u ook een implantaat?

 


Volg ons op Facebook!