Porseleinen kronen

 

Een kroon is een kapje van porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Hierdoor krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.


Waarom een porseleinen kroon?

  1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
  2. Om breuk van een tand of kies te voorkomen bij een grote vulling en/of wortelkanaalbehandeling
  3. Verbeteren van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.

Metalen kroon

Deze worden niet geplaatst door onze tandarts. De reden is dat de tand een donkere look kan krijgen in verband met de donkere onderlaag. Onze tandarts plaatst enkel porseleinen kronen van de beste kwaliteit porselein.

BL1 Kronen

Naast alle natuurlijke tandkleuren zijn ook hele witte Amerikaanse kleuren (BL1) verkrijgbaar, vrijwel nergens in Nederland te verkrijgen.

Zeer nauwkeurige en snelle plaatsing

Bij ons wordt de behandeling in twee sessies opgesplitst. De eerste behandeling is voor het prepareren van de tanden. De tweede behandeling is voor het plaatsen. Tussen deze twee behandelingen zit ca. 2 weken. U krijgt na het prepareren noodtanden. Deze noodtanden worden er tijdens de tweede behandeling afgehaald en het plaatsen van uw 20 kronen duurt dan ca. 2 uur.

 

Meer informatie vindt u op de kronen pagina van De Gebitskliniek.

Kosten voor kronen

€ 570,- per porseleinen kroon

€ 670,- per esthetisch porseleinen kroon

Dit zijn richtprijzen voor de complete all-in behandeling, dus niet alleen de kroon, maar inclusief plaatsen! 


Geïnteresseerd?

Hebt u nog vragen of wilt u ook kronen?

 


Volg ons op Facebook!